Calendari d’activitats

Activitats de Jordi Pujol
Activitats de la Fundació
Activitats recomanades

Participa-hi
Subscriu-t'hi
Butlletins

Privacitat

Col·labora-hi
Inici > Recomanacions

Recomanacions

Softcatalà

30 de setembre de 2008

Aquesta associació sense ànim de lucre té la missió de fomentar l'ús del català a la informàtica, a Internet i, per extensió, a les noves tecnologies (TIC) arreu dels Països Catalans. Softcatalà va néixer a Mallorca el 2 d’octubre de 1998, tot just ara farà 10 anys, donant a conèixer el Navegador en català 4.04. Actualment s’encarrega de traduir i distribuir tot tipus de programari en català amb un directori complet amb més de cent programes disponibles. També dóna a conèixer als usuaris de parla catalana les noves tecnologies en la nostra llengua, com ara el GNU/Linux, el programari lliure o altres iniciatives, i ofereix un punt de trobada per intercanviar informació, preguntes, idees o experiències entre els usuaris. L’entitat està formada per estudiants i professionals que desenvolupen tasques de traducció, enginyeria de programari, correcció lingüística, comprovació i ús del programari, i atenció a la resta d'usuaris d'una manera totalment desinteressada.

Llegir més

Institut Montaigne

23 de setembre de 2008

Ens trobem davant un laboratori francès d’idees socials, econòmiques i polítiques que, des de fa vuit anys, elabora propostes a llarg termini sobre els grans problemes que França i Europa han d’afrontar en polítiques públiques. Els seus tres eixos principals d’investigació són la mobilitat i cohesió social –consideren que les possibilitats que oferien ascensor social cada cop són menys factibles i alerten sobre la creixent segregació de la societat francesa–, la modernització de l’esfera pública –aposten per incentivar més la competitivitat– i l’estratègia econòmica i europea. Entre els projectes en els quals treballa actualment destaquen la promoció d’igualtat d’oportunitats a l’escola, la reforma de la formació professional, l’acceleració dels processos judicials, l’aplicació d’una política exterior comuna europea en matèria energètica i crear una macrofundació continental d’R+D.

Llegir més

Linguapax

16 de setembre de 2008

L’objectiu principal de Linguapax, recollit en el seu nom, és aplegar les diferents comunitats lingüístiques al voltant de la convicció que les llengües, com a vehicles essencials de les expressions culturals i identitàries, que poden i han de ser un factor de pau i de comprensió intercultural. D’aquesta manera Linguapax, sorgida en una reunió d’experts impulsada per la Unesco l’any 1987, vetlla per la preservació i la promoció lingüística mundial a partir de tres àmbits: l’assessorament als governs estatals o subestatals, la participació en projectes de revitalització i normalització dirigits a les comunitats lingüístiques minoritàries i l’elaboració de materials didàctics. Des de l’any 2006 disposa d’una extensa xarxa de delegacions regionals, una de les quals és al centre UnescoCat de Catalunya. Cada any atorga un premi a persones de la societat civil que han destacat pel seu treball a favor de la promoció de la diversitat lingüística i l’educació multilingüe.

Llegir més

Arxivers sense Fronteres (AsF)

09 de setembre de 2008

Arxivers sense Fronteres és una ONG que va néixer el 1998 a Barcelona. Els voluntaris que hi col•laboren realitzen projectes de cooperació internacional en l’àmbit de l’arxivística i el patrimoni documental en països on aquest pot estar en perill de pèrdua o degradació irreversible, bàsicament per manca de recursos suficients. Així AsF ha desenvolupat diversos projectes de cooperació a Europa, Amèrica del Sud, Centreamèrica i Àfrica. Amb motiu del seu desè aniversari organitza el Congrés Internacional sobre Arxius i Drets Humans: l’accés i la desclassificació de documents, a Sarrià de Ter el 2, 3 i 4 d’octubre, el qual és obert a totes les persones interessades en el tema i especialment a arxivers, documentalistes, historiadors, periodistes, ONG’s o juristes.

Llegir més

The International Peace Bureau

02 de setembre de 2008

L'Oficina Internacional de la Pau (IPB) és la més antiga i vasta federació d'aquestes característiques, nascuda el 1891. El seu objectiu principal és avançar cap a la idea d'un món sense guerra. L'organització va rebre el Premi Nobel de la Pau el 1910, i 13 dels seus membres dirigents han estat igualment premiats amb aquesta distinció. El paper de l'entitat és el de consolidar els esforços fets per diferents grups al voltant del món que treballen pel desarmament, la resolució pacífica de conflictes, i la cultura de la pau. Actualment, el programa principal de la federació “Desarmament per al Desenvolupament” busca construir una xarxa mundial sobre qüestions com la despesa militar i l'impacte de les armes en el desenvolupament sostenible. L'Oficina Internacional de la Pau agrupa 282 organitzacions de 72 països, entre les quals cal tenir en compte el paper destacat de l'Agència Catalana de Cooperació per al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya.

Llegir més

Tribunal Penal Internacional per a l'antiga Iugoslàvia (ICTY)

29 de juliol de 2008

Aquests darrers dies s’han vist mostres de satisfacció de la comunitat internacional per la detenció de l’expresident de la República Sèrbia de Bòsnia, Radovan Karadzic, acusat de genocidi i crims de guerra i un dels homes més buscats del món. Les autoritats de Sèrbia han demostrat la importància que atorga Belgrad al seu ingrés a la Unió Europea, ja que la seva detenció era una condició dels 27 per negociar l’adhesió del país, però, a més, l’arrest també retorna el prestigi als tribunals internacionals. L’encarregat de processar Karadzic serà el Tribunal Penal Internacional per a l'antiga Iugoslàvia, establert l’any 1993 a l’Haia (Holanda) per una resolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides atorgant-li jurisdicció internacional per perseguir i processar a persones, però no a organitzacions ni públiques ni privades, culpables de delictes de violació del dret internacional. Els objectius del Tribunal es basen en portar davant la justícia a persones presumptament responsables de crims de guerra i genocidis des de l’any 1991, fer justícia a les víctimes, evitar nous delictes i contribuir al restabliment de l’harmonia i la pau al territori.

Llegir més

Euroscience

22 de juliol de 2008

Aquesta organització va néixer l’any 1997 amb la voluntat d’acostar la ciència als ciutadans i, a la vegada, donar un gran impuls a la investigació per trobar respostes als grans reptes del segle XXI, situant la ciència al centre del debat social europeu. Per desenvolupar aquesta complexa missió, l’Euroscience organitza cada dos anys la reunió interdisciplinària sobre ciència, tecnologia i humanitats més important del continent. En la tercera edició del congrés Euroscience Open Forum (ESOF) 2008 Barcelona ha estat l’escollida per convertir-se en la capital europea de la ciència. La trobada va arrencar el 18 de juliol amb uns 3.000 participants, 430 ponents i 112 conferències, a més de 70 exposicions i actes per a joves i famílies i on s’han abordant qüestions com la recerca amb cèl•lules mare, el canvi climàtic, la lluita contra el nou terrorisme o la política europea de Recerca i Desenvolupament. El 22 de juliol s’acaba el fòrum, organitzat per l’Euroscience i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, i podrem conèixer els resultats positius que se n’han extret.

Llegir més

Fundació Carnegie Endowment

15 de juliol de 2008

El procés de globalització imperant en els darrers anys està remodelant les nacions, les cultures, les religions o també el terrorisme. Davant d’aquesta internacionalització del món, la Fundació Carnegie per a la Pau Internacional ha estat pionera en eixamplar mires i reflexionar a un nivell més global. Així, aquesta organització, fundada el 1910 als Estats Units amb l’encomiable anhel d’acabar amb la guerra, té oficines obertes a Washington DC, a Moscou, a Pequín, a Beirut i a Brussel•les. La seva missió es basa en contribuir a la seguretat mundial, aconseguir la cooperació entre nacions, construir alternatives viables i eficients als conflictes armats i promoure una participació activa dels països per afavorir l’estabilitat, la prosperitat i una vertadera cultura de la pau. Val a dir que aquest think tank publica la prestigiosa revista de política i economia internacional Foreign Policy, que ha rebut nombrosos premis, arriba a més de 120 països i s’edita en diversos idiomes.

Llegir més

Fundació EPSON – Institut de Tecnoètica

08 de juliol de 2008

L’empresa de tecnologia per a la imatge digital EPSON ha concretat la seva vessant social a través de la creació, l’any 1998, de la Fundació EPSON - Institut de Tecnoètica, amb la finalitat d’unir desenvolupament tecnològic i valors ètics. Per complir els seus objectius, s’ha constituït com a espai interdisciplinari d’investigació, on conflueixen diversos grups de treball, es publiquen estudis, es convoquen premis, congressos i projectes de formació i de recerca i es col•labora amb altres institucions. En aquests deu anys, la fundació s’ha consolidat com un dels centres d’investigació i anàlisi de l’ètica econòmica i empresarial més significatius d’Espanya. Actualment, el grup constitueix una original plataforma de debat entre economistes, executius d’empreses i investigadors de la filosofia moral que treballen sobre l’activitat econòmica i empresarial per construir ponts entre l’ètica i l’economia, dos àmbits que tradicionalment han estat allunyats però que la seva col•laboració mútua resulta imprescindible en la perspectiva global de l’empresa d’avui.

Llegir més

Nelson Mandela Foundation

01 de juliol de 2008

L'expresident de Sud-àfrica Nelson Mandela va voler celebrar el seu norantè aniversari d’una manera ben especial. A través de la seva fundació, va iniciar una campanya de lluita contra la sida, convidant tothom que ho volgués a felicitar-lo per sms. Entre els missatges rebuts, n’hi havia d’artistes, polítics i altres personalitats que van col•laborar en la iniciativa. També per festejar l’aniversari, el Hyde Park de Londres va acollir un concert que commemorava l’històric “Free Mandela” vint anys després, amb què es demanava la llibertat a l’expresident i Premi Nobel de la Pau. Al recital s’hi van aplegar 46.664 persones. Aquesta xifra té una gran significació per al primer president negre que ha tingut Sud-àfrica, ja que és el número que duia a la presó de l’illa de Robben on va estar empresonat 27 anys de la seva vida durant el règim de l’apartheid. Tots els beneficis obtinguts amb els missatges i el concert serviran de fons per a la Fundació Nelson Mandela, que vetlla pel seu llegat i lluita per les causes benèfiques a les quals dóna suport, com la sida, la protecció dels infants i la formació de persones per liderar Àfrica.

Llegir més

Més recomanacions

1 | 2 | 3 |  ... 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |  ... 38 | 39 | 40

© 2014 Centre d'Estudis Jordi Pujol | RSS | Informació legal | Contacta
Telèfon: 933 428 535 - E-mail: info@jordipujol.cat