Calendari d’activitats

Activitats de Jordi Pujol
Activitats de la Fundació
Activitats recomanades

Pròximes activitats

Participa-hi
Subscriu-t'hi
Butlletins

Privacitat

Col·labora-hi
Inici > Recomanacions

Recomanacions

Fundación Encuentro

04 de desembre de 2007

Per mesurar el pols de la societat espanyola i contribuir a l’estabilitat i la convivència entre la pluralitat de nacions de l’Estat, aquesta fundació es dedica a obrir ponts de diàleg civils sobre els diversos temes d’actualitat: nacionalismes, immigració, justícia, llengua, religió, mitjans de comunicació, salut, educació, etc. És en aquest últim camp on ha assolit una de les seves principals fites en aconseguir la popular declaració conjunta de 1997, de més de trenta organitzacions, a favor de l’educació. Èxit que la va portar després a la creació del Fòrum Pedagògic d’Internet, per fomentar la pedagogia del coneixement i les TIC entre els centres de tot l’Estat, i on participa una escola de casa nostra: la Joan XXIII, de l’Hospitalet. També convoca un premi anual a la innovació pedagògica.

Llegir més

Jordi Pujol: Memòries (1930-1980)

Jordi Pujol

30 de novembre de 2007

Editorial: Proa, 2007

De manera planera i col·loquial, com qui pensa en veu alta, comencen les memòries de Jordi Pujol. Unes memòries que, enllà de l'itinerari personal de qui les protagonitza, s'entrelliguen amb els eixos fonamentals de la història de la Catalunya contemporània. No és debades que Jordi Pujol ha estat una peça fonamental del catalanisme del segle XX, un líder polític carismàtic en la clandestinitat sota la dictadura franquista i president de la Generalitat de Catalunya durant sis legislatures consecutives.

Llegir més

FemCat

27 de novembre de 2007

FemCat, l’abreviatura de la Fundació d’Empresaris de Catalunya, és una mena de lobby que uneix catalanisme, empresa i cohesió social, fruit del descontentament d’un grup de joves empresaris –inicialment n’eren una vintena i avui ja en són mig centenar– amb la passivitat de les institucions locals i amb l’impasse en els grans projectes de les infraestructures. Això, sumat al dèficit fiscal, els ha portat, des de fa tres anys, a treballar per assolir més competències i finançament. L’objectiu final és clar: projectar Catalunya a l’exterior, internacionalitzar-la i convertir-la en un dels països capdavanters mundials a deu anys vista. Per aconseguir-ho, consideren que el model econòmic a seguir, per la seva competitivitat, innovació, emprenedoria i dinamització empresarial, són els països nòrdics.

Llegir més

Escoles en xarxa

20 de novembre de 2007

Òmnium Cultural, Vilaweb, l’Escola Valenciana i la Generalitat han engegat un sistema pioner de blocs en línia de centres de primària i secundària, perquè totes les escoles de Catalunya i el País Valencià puguin potenciar l’ús de les TIC, del periodisme i la convivència digital i de la llengua catalana arreu del domini. La dinàmica és molt senzilla. Cada centre disposa d’un espai propi, que anomena com vol, per penjar-hi les seves notícies, es reserva un altre espai comú de debat per als alumnes de totes les escoles, i un altre per als professors que, al seu torn, poden intercanviar material docent i editar l’Intercanvis, un diari digital. Actualment hi participen seixanta-cinc centres de secundària i trenta de primària.

Llegir més

Cercle per al Coneixement

13 de novembre de 2007

Estem davant d’un espai de reflexió crítica i innovació creativa, fundat per iniciativa d'un grup heterogeni de professionals de la societat civil, procedents de tots els sectors econòmics, sensibilitats culturals i edats, però amb una inquietud comuna: el convenciment que en l’actual societat del coneixement el desenvolupament i el progrés humà només són possibles des de l'equilibri entre la societat civil, l’Administració i el mercat. Per això, busquen les millors fórmules per optimitzar el progrés social i materialitzar-lo en forma de PIB, telecomunicacions, infraestructures, etc. L’altra tasca és difondre aquest projecte polític i social de la Catalunya del coneixement al món. Per als interessats en la matèria, els avancem que el proper acte que organitzarà l’associació és una jornada a Barcelona sobre la recerca, la innovació i la col•laboració universitat-empresa.

Llegir més

ICANN

06 de novembre de 2007

Per disposar del .cat a Internet, a més de la laboriosa tasca dels impulsors de PuntCat, ha calgut la posterior aprovació legal del domini per part de la Internet Corporation for Assigned Names and Numbers, organisme creat amb l’ajuda del Govern americà, i amb seu a Silicon Valley, que controla els dominis genèrics –.com, .net, .org–, locals –.uk, .es, .cat– i el codi personal de cada ordinador del món a la xarxa. Suposa l’eina més potent de regulació de la societat de la informació, i malgrat que actualment l’estatus mundial encara es caracteritza per la complexitat jurídica –cada estat físic presenta lleis i normes diferenciades–, ha aconseguit fixar un sol sistema de regulació universal al ciberespai.

Llegir més

La UE a Catalunya i les Illes Balears

30 d'octubre de 2007

La representació de la UE a Barcelona ha posat en marxa la seva pàgina web, que és la primera web oficial de la Unió en català i en què explica les activitats que la UE du a terme a Catalunya i Balears. També permet navegar per les webs que donen informacions relatives a Europa, encara que en aquest cas no en català, sinó en les 23 llengües oficials de la UE. Un exemple, l’usuari escriu: “Treballar a Europa / buscar feina: al Servei d’Ocupació Europeu”, i la web connecta amb les pàgines adequades, però en les llengües oficials. Malgrat les limitacions de la web, és un pas endavant, ja que és la primera informativa de la UE en una llengua no oficial de la Unió

Llegir més

European Research Center

23 d'octubre de 2007

La posada en marxa aquest any del Consell Europeu d’Investigació (ERC en anglès) per part de la Comissió Europea ha suposat un pas científic sense precedents al nostre continent per un doble motiu: ha evidenciat que, per primera vegada, la investigació es considera una prioritat política continental i s’aposta, també per primer cop, per finançar projectes liderats per investigadors individuals en detriment dels consorcis i laboratoris. L’ERC és una mena d’agència paneuropea de finançament de projectes de recerca científica i tecnològica en totes les disciplines, si bé prioritza els que reuneixen més criteris d’innovació per tal d’estimular el talent entre els joves. La presència de tres Premis Nobel a la directiva avala el seu prestigi, premiat a casa nostra amb la designació de l’exconseller d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació Andreu Mas-Colell, com el secretari general de l’organisme del 2009 al 2011.

Llegir més

International Transparency

16 d'octubre de 2007

Enron, Worldcom, Roldán, etc., són alguns dels casos de corrupció més flagrants dels últims temps. Evitar que es repeteixin a nivell estatal i en les relacions mundials és la raó de ser de TI. La principal eina que utilitza l’organització per denunciar la corrupció col•lectiva –la denuncia de la individual es confia als mitjans de comunicació– és l’accés a la informació, motiu pel qual centra els seus esforços a enfortir els sistemes d’integritat, garantir la transparència i la rendició global de comptes. Treballa en coalició amb governs i entitats civils. Va fundar-se a Alemanya només fa catorze anys, set anys després s’instal•lava a l’Estat espanyol –país sobre el qual, per cert, denunciava els alts índexs d’aquesta mala pràctica– i avui ja té presència a tots els continents.

Llegir més

Ubuntu

09 d'octubre de 2007

La proliferació de tractats, fusions i treball conjunt de xarxes internacionals entre multinacionals i estats, que ha comportat la globalització, exigeix una societat civil més organitzada que mai perquè pugui incidir també en els grans temes de l’agenda mundial. En aquest sentit, a casa nostra disposem d’una de les principals vies de ponts de diàleg civil: el fòrum mundial de xarxes de la societat civil, impulsat a través de la Càtedra UNESCO en Tecnologia, Desenvolupament Sostenible, Desequilibris i Canvi Global de la UPC. Es tracta, en definitiva, d’una mena d’“organització d’organitzacions mundials” que treballa per reformar el sistema d’institucions internacionals, especialment l’ONU, millorant-ne la governabilitat i democratitzant-les. L’encapçala l’expresident de la UNESCO i president actual de la Fundació Cultura de Pau, Federico Mayor Zaragoza, i el seu finançament va a càrrec de l’Administració pública i d’estaments privats. El nom –Ubuntu– prové d’una antiga paraula africana que significa compartir i estar en harmonia amb la creació

Llegir més

Més recomanacions

1 | 2 | 3 |  ... 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |  ... 35 | 36 | 37

© 2014 Centre d'Estudis Jordi Pujol | RSS | Informació legal | Contacta
Telèfon: 933 428 535 - E-mail: info@jordipujol.cat