Calendari d’activitats

Activitats de Jordi Pujol
Activitats de la Fundació
Activitats recomanades

Pròximes activitats

Participa-hi
Subscriu-t'hi
Butlletins

Privacitat

Col·labora-hi
Inici > Recomanacions

Recomanacions

Eurofòbia

Jaume Clotet

17 de febrer de 2014

El Punt Avui

A Europa hi ha pocs territoris que tinguin un sentiment europeista més accentuat que Catalunya. És per això que a Catalunya no hi ha partits euròfobs. De manera que la cosa és clara: les institucions europees no podran evitar que Catalunya sigui un Estat, però és a les seves mans que aquest nou país continuï essent un baluard de l’europeisme.

Llegir més

Descarregar en format PDF (17 KB).

Representació d'una obra dramàtica sobre Teilhard de Chardin

17 de febrer de 2014

El 17 de febrer tindrà lloc la lectura dramatitzada de l'Oratori Teilhard de Chardin: L'apassionant combat d'un evolucionista total, de Josep M. Puigjaner. La representació anirà a càrrec d'una agrupació d'actors i actrius de La Passió d'Olesa de Montserrat, sota la direcció de Joan Mallofré. L'obra es realitzarà a la sala d'actes de l'Associació CIC (Via Augusta, 228 de Barcelona) a les 19h.

Llegir més

Un de cada mil habitants del planeta és català

Josep Playà

17 de febrer de 2014

La Vanguardia

Un de cada mil habitants del planeta és català. Aquesta va ser una de les sentències d’Anna Cabré, directora del Centre d’Estudis Demogràfics (UAB), en una conferència magistral de celebració dels 30 anys de l’entitat amb el títol Érem sis milions... I en som set i mig, que va pronunciar al Parlament de Catalunya. Cabré va plantejar sis afirmacions sobre demografia catalana i va anar desgranant quines eren certes i quines falses.

Llegir més

Descarregar en format PDF (95 KB).

La revolució del talent

Esteve Giralt

14 de febrer de 2014

La Vanguardia

Un nou mètode, de base científica, irromp amb força des dels Estats Units per identificar els talents innats dominants de cada persona, sigui un nen, un alt executiu o un jove emprenedor. L’anomenat Clifton StrengthsFinder és el resultat de la investigació realitzada per la companyia americana Gallup després d’entrevistar gairebé dos milions de professionals arreu del món. Aquest sistema podria comportar un canvi de paradigma en la gestió dels recursos humans i és aplicable tant al món professional com en l’educatiu, amb activitats per identificar els talents innats i potenciar el seu desenvolupament.

Llegir més

Descarregar en format PDF (83 KB).

Economistes que parlen d’amor

Robert Skidelsky

13 de febrer de 2014

La Vanguardia

En aquest article, Robert Skidelsky, membre de la Cambra dels Lords de la Gran Bretanya i professor emèrit d’Economia Política a la Universitat de Warwick, mostra dues visions del món oposades: una en què el temps és un cost, l’altra en què és un benefici. Per als qui pensen que és un cost, dedicar temps a divertir-se és una oportunitat perduda; però per als qui pensen que és un benefici, és part de portar una bona vida.

Llegir més

Descarregar en format PDF (150 KB).

Quanta veritat voleu?

Francesc-Marc Álvaro

13 de febrer de 2014

La Vanguardia

Després d’assistir a l’estrena d’Un enemic del poble d’Ibsen al Teatre Lliure de Montjuïc, Francesc-Marc Álvaro fa una sèrie de reflexions i interpel·la als lectors: quanta veritat voleu per poder viure? Per ser més precís, hauria de fer la pregunta així: quanta veritat voleu per poder viure amb tranquil·litat? Potser no us agrada, perquè sembla que la resposta està implícita en la qüestió. D’acord. Canvio la pregunta: quanta veritat voleu per poder viure amb dignitat? Ho sento. Modifico la pregunta i, llavors, altero el marc d’interpretació. Dependrà de quin valor voleu que domini en cada moment. Llibertat? Igualtat? Estabilitat? Viure enganyat és una estratègia de supervivència.

Llegir més

Descarregar en format PDF (38 KB).

La diversitat religiosa en les societats obertes

12 de febrer de 2014

El Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa ha iniciat una col·lecció de documents sobre matèries que afecten l’àmbit religiós i la seva expressió en la vida pública. L’objectiu d’aquests textos és assessorar el govern, fer recomanacions i indicar pautes d’actuació per a una bona gestió de la diversitat religiosa. El primer document, titulat La diversitat religiosa en les societats obertes. Criteris de discerniment, remarca que la gestió de la diversitat en una societat plural i oberta com és la catalana cal entendre-la amb una visió àmplia del fet religiós i tenint present la seva transversalitat en les múltiples facetes de la vida quotidiana.

Llegir més

Descarregar en format PDF (179 KB).

«2013 Global Go To Think Tank Index Report»

12 de febrer de 2014

The Think Tanks and Civil Societies Program (TTCSP) de la Universitat de Pensilvània ha publicat recentment el «Global Go To Think Tank Index» de l’any 2013 per donar a conèixer les importants contribucions i les noves tendències dels think tanks arreu del món. Aquest document és el resultat d’una enquesta internacional a més de 1.950 acadèmics, polítics i periodistes que han ajudat a classificar més de 6.500 think tanks de tot el món. La intenció és ajudar a millorar el perfil i rendiment d’aquests centres de reflexió i pensament i també destacar la important tasca que realitzen a nivell mundial governs i societat civil.

Llegir més

Cantar sota la pluja

Antoni Puigverd

10 de febrer de 2014

La Vanguardia

A totes les societats es produeix una identificació entre bondat moral i ideologia imperant. La gent tendeix a identificar un determinat projecte polític amb «allò que és bo» o «convenient». Passa a Catalunya i passa a Espanya. Les hegemonies ideològiques es combaten amb coratge. Coratge per nedar contracorrent. Res no exigeix més coratge que la llibertat; i res no produeix més felicitat que mantenir-se lliure.

Llegir més

Descarregar en format PDF (60 KB).

Joan Uriach: «Col·leccionar és estimar els artistes»

Maria Palau

10 de febrer de 2014

El Punt Avui

Entrevista al farmacèutic, col·leccionista d’art i patró del Centre d’Estudis Jordi Pujol, Joan Uriach. Èxits empresarials i amor per l'art han anat de bracet a la família Uriach. Ara, la Fundació Vila Casas presenta, al museu de Can Framis i dins del cicle L'art de col·leccionar, un petit però gustós tast del disseny gràfic dels medicaments més coneguts dels laboratoris farmacèutics de la firma.

Llegir més

Descarregar en format PDF (76 KB).

Més recomanacions

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |  ... 35 | 36 | 37

© 2014 Centre d'Estudis Jordi Pujol | RSS | Informació legal | Contacta
Telèfon: 933 428 535 - E-mail: info@jordipujol.cat